Pages Menu
Categories Menu

Ervaringen


 

Ervaring van deelnemers aan de Ginkgo Qi Gong lessen:

“Ik volg regelmatig Qi Gong lessen bij Marike. Marike geeft les op een rustige en inspirerende manier, een weldaad voor lichaam en geest.
Ga altijd voldaan naar huis.”

– Anja, Alkmaar

“Ik voel me gezonder en meer in balans als ik minimaal 2x per week een Qi Gong oefening doe. Het is steeds een ervaring om de energie daarna door je handen en voeten te voelen stromen.
Wat de Qi Gong voor mij belangrijk maakt, is dat je op deze wijze je eigen welzijn positief kunt beïnvloeden. Door meerdere keren per jaar een workshop te doen, kun je je ook verdiepen. Bovendien krijg je zo weer een nieuwe oefening aangereikt. Het is fijn dat er dan altijd wel tijd en aandacht is voor je persoonlijke vragen en situatie.”

– Tonnie, Heerhugowaard

“Voor de lever heb ik een tijd lang elke ochtend een oefening gedaan en voelde mij er goed bij. Toen ik oefeningen speciaal voor het hart deed in de ochtend ging de bloeddruk omlaag, ik had hoge bloeddruk. Ik doe deze oefening ook als ik ergens gespannen over ben, je voelt je dan rustiger…”

– Ans, Veenhuizen

“Het beoefenen van Hui Hong Qi Gong, maakt dat ik me sterker voel in mijn doen en laten, en zekerder  en bewuster ben van mijzelf.”

– Ada, Hoorn

“Qi Gong; ontdek de magie van eenvoudig bewegen! Het kost geen extra kracht of inspanning. Wel geduld en oefening… Voor mij was ‘De reis van het hart over de wolken’ heel waardevol; het heeft me al bewegend (spirituele) inzichten gegeven over alledaagse dingen en daarbij was Marike een hele fijne gids!”

– Saskia, Bergen

Hi bezoekers,

Ik bedank Qinkgo Qi Gong voor de effectieve lessen. De Qi Gong oefeningen hebben mij zo veel goed gedaan. Mijn leverprobleem was in een maand opgelost. En reikte me een methode aan om relaxed te blijven in een stressvolle periode. Ginkgo Qi Gong is super!

– Thomas, Parijs

Je masseert je eigen organen door ogenschijnlijke simpele oefeningen, en (gelukkig) mag je zelf bepalen hoe intensief je ze wilt uitvoeren. Wat lichter of zwaarder, zittend of staand.
Het fijnste vind ik, na enige oefening, als je de oefeningen in een groepje zonder nadenken kan doen, het kan laten stromen.

– Erik, Schoorl

Enige tijd geleden heb ik aan een Qi Gong les deelgenomen georganiseerd door Marike. Hij vond plaats met mooi weer in een tuin in een groene omgeving bij Tuitjenhoorn. Ik doe zelf regelmatig aan yoga en vond dit ook een zeer aangename dag met interessante, ontspannende oefeningen met culturele informatie in aangenaam, gevarieerd gezelschap en met lekkere hapjes. Marike begeleidt het gebeuren op een duidelijk, aangename, rustige vanzelfsprekende wijze.

– Casper, Amsterdam

Door deel te nemen aan de groepsles heb ik kennis gemaakt met Qi Gong. Ik was blij in aanraking te komen met deze oude geneeskunst. En was onder de indruk van de professionele en tegelijk luchtige manier waarop de docente Marike de les leidde. Een waardevolle ervaring.

– Jan Willem, Rotterdam

Zondag een heerlijke en prettige les gehad van Marike, te Veenhuizen in een klein kerkje. Het Jade Meisje een krachtige leverreiniging goed voor het begin van de lente.

– Veronica, Amsterdam

Sinds kort volg ik Qi Gong lessen van Marike in Amsterdam op de maandagochtend. Zo in de ochtend en dichtbij mijn huis en op een mooie lokatie is voor mij een prettige bijkomstigheid.
De lessen van Marike ervaar ik als weldadig. Haar uitleg van de vorm, haar eigen bewegingen als voorbeeld zijn duidelijk, beeldend en goed te volgen. Het tempo is aandachtig en kalm.
Elke les leer ik weer iets nieuws.
De oefeningen, het verhaal erbij werken op mijn verbeelding zowel fysiek en als vorm.
Ik ben dan ook blij met de Qi Gong lessen van Marike en hoop nog veel van haar te mogen leren de komende tijd.

– Marjan, Amsterdam