Pages Menu
Categories Menu

MeditatieRegenboog meditatie
Mediteren maakt onderdeel uit van Qi Gong. Er zijn verschillende manieren van mediteren. Zoals bijvoorbeeld de meditatie de duizend handen van Boeddha waar je met behulp van bewegingen met je handen tot innerlijke rust komt. Of een geleide meditatie zoals de regenboogmeditatie die je met behulp van de kleuren van de regenboog kan helpen om negatieve emoties los laten. Wil je de regenboogmeditatie ervaren, luister dan naar onderstaand audiofragment.

 

Meditatie van de vijf organen

Ervaar de meditatie van de vijf organen via onderstaand audiofragment.

 

De cirkel van het hart
Ademhalingsoefening voor de pericardium meridiaan (kringloop meridiaan). Deze meridiaan beschermt je hart door stress op te vangen en los te laten, meest actief tussen 19 en 21 uur.

Adem positieve energie in door je neus en adem negatieve energie uit door je mond. Doe dat vijf keer. Probeer bij het inademen je adem vast te houden en probeer dat ook als je uitademt.

Daarna neem je iets in gedachte wat je dwars zit. Je ademt positieve energie in door je neus en gebruikt deze om de negatieve gedachte of emotie om te zetten in een positieve. Als je door de mond uitademt is er deze positieve emotie of gedachte. Doe dit ook vijf keer.

Beste tijd voor deze oefening tussen 19 en 21 uur.

heartsmall